Akadozhat a világ kávéellátása a vietnámi járványügyi korlátozások miatt

gazdaság
2021 szeptember 01., 07:42
comments 16

Akadozhat a világ kávéellátása, mert a delta variáns terjedése miatt szigorított a járványügyi korlátozásokon a kávéexportőr Vietnám.

A kávéellátási láncok megszakadtak, miután Vietnám, a világ második legnagyobb kávéexportőre, szigorította a járványügyi lezárásokat Ho Si Minh-város kikötőjében, valamint korlátozásokat vezetett be a Közép-Felvidék egyes kávétermelő területein.

A Vietnámi Kávé-Kakaó Szövetség arra kérte a kormányt, hogy enyhítsen a korlátozásokon, mert a kereskedők küzdenek azzal, hogy a kávébabot a kikötőbe szállítsák exportra. Nguyen Van The közlekedési miniszter a kérésre reagálva felszólította a hatóságokat, hogy csökkentsék a szükségtelen adminisztratív munkákat, hogy biztosítsák a mezőgazdasági áruk, például a kávé és a rizs zökkenőmentes szállítását.

Hétfőn 14 219 új fertőzöttet jelentettek Vietnámban, ami a második legnagyobb napi növekedés az országban a járvány kitörése óta. Ho Si Minh-város kikötőjében már júniusban is vezettek be korlátozásokat, de ezeket tovább szigorították augusztusban. A kereskedők arra panaszkodnak, hogy nem csak a konténerhiánnyal és az árak növekedésével kell most megküzdeniük, de még ezzel is. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.