Hétvégi olvasnivaló 9/11 emlékezetétől a természetvédelem csődjéig

reggel 4
2021 szeptember 11., 06:35

Kellemes szombat reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása.

Minden szombat reggel emailben küldjük el azokat az anyagainkat, amiket az utóbbi napokban írtunk a 444-re, és tökéletesek hétvégi olvasgatáshoz. Itt tudsz feliratkozni erre, és minden hétköznap reggel küldött hírösszefoglalónkra.

HABEMUS PAPAM

photo_camera Illusztráció: Kiss Bence

Mit keres Ferenc pápa a Hősök terén? Egy héten át az eucharisztia titkát ünneplik a katolikusok Budapesten – miközben még a hívők sem feltétlenül értik, mi az. A vasárnap kezdődött és holnap pápai misével záruló Nemzeti Eucharisztikus Kongresszus járványügyileg kockázatos, de a kormányközeli vállalkozók és a kampányoló fideszesek jól járnak vele. A nagy találkozó Ferenc és Viktor között tartogathat meglepetéseket.

Egy magyar pap három áldozata találkozni akart Ferenc pápával. Sokat elmond az Eucharisztikus Kongresszust szervező esztergomi érsekség hozzáállásáról, hogy ez végül miért nem történhet meg.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.