Tóth Csaba: Az kiabál a leghangosabban, akinek a háza ég?!

szeptember 13., hétfő 17:05
2

„Szerintem Hadházy Ákosnak ott lenne a helye a következő parlamentben. Ezért is teljes megrökönyödéssel fogadtam, hogy ellenem indul Zuglóban. Abban a kerületben, amit az elmúlt két ciklus szívós munkájával a második legellenzékibb választókerületté tettünk” – írja Tóth Csaba, az MSZP parlamenti képviselője, aki ellen Zuglóban Hadházy Ákos indul az előválasztáson.

Tóth szerint Hadházy nem használhatja „a korrupció vádját furkósbotként a politikai ellenfelei ellen”, és „csak üres vádaskodásokat ismételgetnek azok a politikusok és újságírók, akik nem a munkájukat végzik, hanem engem akarnak nemtelen eszközökkel lejáratni”.

Tóth szerint Hadházy „amikor a közélet megtisztításáról beszél, kettős mércével mér”, mert:

  • a zuglói szövetségesei között ott van egy ember, aki több mint 2 évet ült börtönben több 10 millió forintos csalás miatt, és miután pár éve szabadult, most „Hadházy kampányának egyik vezetője” – írja Tóth, aki szerint Hadházy
  • másik szövetségese „az álcivil Várnai László, akit már jogerősen elítéltek garázdaságért, közúti veszélyeztetésért és rongálásért is”, illetve
  • a momentumos alpolgármester Rózsa András is, aki „a Jelen hetilapban olvasottak szerint cégtemetőt üzemeltetett”.

Tóth Csaba minderről azt írja:

„Mit is mond erre a magyar mondás? Az kiabál a leghangosabban akinek a háza ég?!”

Tóth azt írja, megint arra kéri Hadházy Ákost, hogy „hagyjon fel a nemtelen kampánnyal, és fogadja el még augusztus 25-én kelt kihívásomat a vitára”. „Én ott leszek szeptember 17-én 15:00 órakor a Zugló TV stúdiójában. Remélem nem egyedül…” – írja Tóth Csaba, aki nemrég közölte, hogy nem megy el a Partizán előválasztási vitájára, mondván:

„Gulyás Márton a Partizánban Karácsony Gergellyel folytatott interjúja során olyan kérdésekbe csomagolt vádakat fogalmazott meg személyemmel kapcsolatban, amelyekért a mai napon, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentettem. Így a mai napon a stúdióban nem, viszont valamikor a bíróságon fogunk majd találkozni.”

Azt, ami a vita helyett van, itt lehet élőben nézni:

Hadházy korábban a Zugló TV-be való meghívásról azt mondta, még gondolkodik rajta. Előbb szeretné tudni, hogy ki a Zugló TV tulajdonosa, ugyanis a gyanú szerint egy olyan II. kerületi ügyvéd, aki közvetlenül kapcsolódik Tóth Csabához, így a politikus kézi vezérléssel irányíthatja a tévét. Hadházy furcsának tartja azt is, hogy a vita nem élőben lenne, hanem felvételről menne, és moderátort sem hívnának. Egyelőre nem mondott nemet, de szeretne találkozni a tulajjal és átgondolni, hogy e feltételek mellett érdemes-e vállalni a vitát.

Az MSZP nemrég etikai eljárást kezdeményezett Hadházyval szemben, mert a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái „lóként tüntették fel” Tóth Csabát.

Választás 2022
A 444 választási melléklete

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt