Több tucatnyian elkapták a koronavírust Putyin környezetében

szeptember 16., csütörtök 11:30
2

"Mint tudják, sajnos az utolsó pillanatban kénytelen voltam lemondani a dusanbei látogatásomat. Nagyon sajnálom, de ez azzal áll összefüggésben, hogy a legközelebbi környezetemben koronavírusos megbetegedéseket mutattak ki. Nem egy és nem két, hanem több tucat emberről van szó" - ezt maga az orosz elnök jelentette be, amikor videókapcsolaton keresztül felszólalt a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezete (ODKB) dusanbei csúcstalálkozóján.

Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő szerint Putyin legkevesebb egy hétig karanténban marad. Közölte, hogy a megbetegedettek többsége az államfő biztonsági szolgálatában szolgál, de súlyos esetről nem tudni. Azt hangoztatta, hogy a fertőzéses esetek nem kérdőjelezik meg a Szputnyik V hatékonyságát. Putyint is ezzel oltották be áprilisban.

Az már kedden kiderült, hogy az orosz elnök karanténba vonul, most kiderült az is, hogy elektronikusan regisztráltatta magát a küszöbönálló választásokra, és "mindenképpen" voksolni fog. Arról, hogy ezt személyesen, avagy online fogja-e megtenni, Peszkov későbbre ígért tájékoztatást.

Oroszországban pénteken háromnapos szavazás kezdődik, amely meghatározza majd a szövetségi parlament alsóházának új összetételét, emellett megválasztják 12 régió vezetőjét és 39 törvényhozásának képviselőit.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt