A nagymarosi könyvtáros nem tudja, ki és miért jelenthette fel a Meseország mindenkié miatt

2021 szeptember 17., péntek 16:06
8

Nem értett egyet Nagymaros polgármesterével a könyvtáros, akit a polgármester arra kért, távolítsa el a gyerekkönyvtár polcáról a Meseország mindenkié című mesekönyvet - mondta a könyvtáros a 444-nek. Jele Viktória szerint a polgármester azután jelent meg a könyvárban, hogy könyvtárlátogatók feljelentést tettek a mesekönyv kihelyezése miatt, és arra kérte a könyvtárost, hogy a Kormányhivatal vizsgálata idejére mindenképp vegye le a könyvet.

A Meseország mindenkié című mesekönyv az utóbbi hónapokban vörös posztóvá vált a magyar szélsőjobboldal szemében, a Fidesz, a KDNP és a Mi Hazánk politikusai ugyanis úgy gondolják, hogy a mesekönyv „a homoszexualitást népszerűsíti” a gyerekek körében.

Heinczinger Balázs, Nagymaros független polgármestere a Vác Online-nak azt mondta, mivel a könyvtár az iskola közelében van, ezért törvény tiltja, hogy az ilyen típusú, LMBTQ-, szerinte is káros tartalmú könyvek szabadpolcon lehessenek.

„Nincs ilyen törvény, ami alapján nekem ezt le kellene szedni, más könyvtárakban, akár a budapesti Szabó Ervin Könyvtárban is a gyerekkönyvek között ott van ez a könyv, ezért tettem én is a gyerekkönyvtári könyvek közé” - mondta a könyvtáros, aki egyébként a polgármester kérésének eleget téve eltávolította a polcról a mesekönyvet. Jele arról is beszélt, nem tudja, ki és milyen feljelentést tett a Kormányhivatalnál, hozzá az eljárásról a polgármester kérésééig semmilyen információ nem érkezett, most várja a hivatal döntését.

Az eredetileg pedofiltörvénynek szánt, „a homoszexualitás népszerűsítését” is tiltó törvénynek egyébként valóban nincsen könyvtárakra vonatkozó része.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt