Továbbra sem válaszolnak a kérdésekre Orbán római útjáról

utazás
2021 szeptember 21., 19:02
comments 3

A párbeszédes Szabó Tímea arról kérdezte írásban a honvédelmi minisztert, hogy megírtuk, hogy Orbán Viktor családjával együtt Rómába utazott egy, a honvédség tulajdonában álló repülőgéppel: Horvátországból utazott el és érkezett meg a miniszterelnök, ahol magáncélú programot bonyolított.

A honvédség Dassault Falcon 7X repülõgépe
photo_camera A honvédség Dassault Falcon 7X repülõgépe Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Azt írja, egy ilyen út ezzel a repülőgéppel 9 millió forintba kerül. A kérdése:

  1. Mennyibe került, és ki állta a miniszterelnök családjának római útját?
  2. Miért Horvátországban vették fel és vitték vissza őket, ahol egyébként magáncélú programot bonyolítottak?
  3. Miért honvédségi repülőgéppel szállították őt és családját?

Németh Szilárd, a honvédelmi miniszter helyettese a válaszában lényegében azt írta: a hivatalos utak nyilvánosak, de a magánprogramok nem, vagyis nem válaszol arra, hogy miért Horvátországban vették fel őket honvédségi géppel.

Korábban Hadházy Ákosnak sem válaszoltak az utazással kapcsolatos kérdésekre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.