Karácsony szerint nem lehet jelölt a karlendítéssel integető Farkas P. Barnabás

POLITIKA
2021 szeptember 24., 12:50
comments 1

Karácsony Gergely szerint nem lehet jelölt az ellenzéki előválasztáson Farkas Péter Barnabás, Ózd jobbikos alpolgármestere.

Farkasról szerdán került elő egy 2018-as fotó, ami egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, a férfi mozdulata pedig nagyon emlékeztet egy náci karlendítésre.

Budapest főpolgármestere az MSZP-s európai parlamenti képviselő, Ujhelyi István Heti Kettes Ujhelyivel című műsorában az ügyről azt mondta, hogy „[a]z ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. (…) Ez nem fér bele, és ne is férjen bele!”

A jobbikos politikus a kép nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

„A kéztartásom nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatomról, aljas rágalom ennek ellenkezőjét belemagyarázni.”

Farkas Péter Barnabás a Borsod 3 választókerületben indult az előválasztáson, eredetileg a DK, LMP, Momentum és az MMM támogatásával. Kihívója az MSZP-s Kiss Sándor, akit a Párbeszéd támogat.

A Momentum az eset után bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a jobbikos politikus kampányát. A DK, az LMP és a Mindenki Magyarországa Mozgalom egyelőre nem reagált az ügyre. (via Telex)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.