Napi ötszáz forintos dugódíjat szeretne Budapesten a Levegő Munkacsoport

közlekedés
2021 szeptember 24., 15:03
comments 4

500 forintos napi úthasználati díjat kellene bevezetni a Budapest területére belépő járművekre a Levegő Munkacsoport szerint. Úgy gondolják, hogy a matricát a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. már működő kamerarendszerei ellenőrizhetnék.

A civil szervezet közlekedési témafelelőse, Vargha Márton szerint egy ilyen díj már érdemben csökkentené a gépjárműforgalmat, javulna a levegő minősége, ugyanakkor a tömegközlekedésre sem hárulna elviselhetetlen többletteher. A tömegközlekedési bérlet havi árával nagyjából megegyező mértékű díj ráadásul elő tudná készíteni az általuk már évek óta javasolt kilométer- és szennyezésarányos városi útdíj bevezetését is – közölte Vargha Márton.

A Levegő Munkacsoport petíciót is indított a témában, amellyel azt akarják elérni, hogy a főváros készítsen egy megvalósíthatósági tanulmányt a dugódíj bevezetéséről. (hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.