A Párbeszéd szeretné, ha a Jobbik és a DK is kihátrálna a problémás jelöltjei mögül

szeptember 25., szombat 16:23

Arra biztatja a Párbeszéd a Jobbikot és a DK-t, hogy vonják meg a támogatásukat a karlendítő Farkas Péter Barnabástól és az offshore-ozó Ráczné Földi Judittól. Előbbi a Jobbik jelölte Ózdon, utóbbi pedig a DK-é Székesfehérváron.

„Az előválasztás a demokrácia ünnepe, ugyanakkor fájdalmas folyamat is”

- írja közelményében a Párbeszéd. Szerintük fontos, hogy az ellenzéki pártok a jelöltekkel kapcsolatos ügyekre jó választ adjanak, és kielégítsék azt a jogos társadalmi igényt is, hogy az Orbán-rezsimmel szemben álló jelöltek megfelelnek az általuk támasztott erkölcsi, etikai normáknak.

Azt írják, Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és a mögötte álló Párbeszéd éppen e folyamat nyomán jutott arra a döntésre, hogy megvonja támogatását Tóth Csaba zuglói képviselőjelölttől.

A párt elengedhetetlennek tartja, hogy a „tisztulási folyamat teljes legyen, és valamennyi ellenzéki párt bölcs belátásra jusson”. Ezért szeretnék, ha a többi párt is az övékhez hasonló elhatározásra jutna, és nem támogatnák tovább Farkast és Rácznét.

„A náci karlendítés náci karlendítés, az offshore céges érintettség offshore céges érintettség.”

Farkas Péter Barnabásról szerdán került elő egy 2018-as fotó, ami egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, a férfi mozdulata pedig nagyon emlékeztet egy náci karlendítésre. A jobbikos politikus a kép nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre. A Momentum és az LMP megvonta a támogatását a politikustól, és Karácsony Gergely is lenyilatkozta, hogy Farkas nem lehet jelölt.

Ráczné Földi Juditról csütörtökön derítette ki a Válasz Online, hogy aláírási joggal rendelkező képviselője egy Delaware állambeli offshore helyszínre bejegyzett vállalkozásnak, a Minos King Global Business LLC-nek. A politikus tagadja, hogy lenne vagy valaha lett volna offshore-tulajdona, úgy gondolja, hogy le akarják járatni.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt