Az LMP nem támogatja tovább az ózdi Farkas Péter Barnabást

szeptember 25., szombat 12:52
2

Az LMP nem támogatja tovább a karlendítésgyanúba keveredett Farkas Péter Barnabást, aki a Jobbik ózdi képviselőjelöltje az ellenzéki előválasztáson - jelentette be a párt szombaton.

Azt írják, hogy „az előválasztás első fordulója közben néhány jelölttel kapcsolatban olyan, korábban nem ismert információk kerültek nyilvánosságra, amelyek elfogadhatatlanok, a jó kormányzás eszméjével összeférhetetlenek”.

„Ugyanakkor a szavazás már folyamatban van, a támogatás megvonása ilyen esetben csak elvi jelentőségű lehet, hiszen a szavazólapokról utólag már nem lehet levenni az ott lévő pártlogókat.”

A közlemény szerint a párt abban bízik, hogy a választók bölcs döntéseket hoznak és az egyéni választókerületben a legesélyesebb, a Fidesz legyőzésére a legalkalmasabb, legelhivatottabb jelölteket fogják megválasztani az előválasztáson.

Jakab Péter a pénteki miniszterelnök-jelölti vitán azt mondta, hogy

„[a]z ózdi képviselőjelöltünk elmondta, hogy mi történt ezen a képen. Ismerem ezt az embert, hiszek neki. Azzal, hogy ő elfogadta az elvi nyilatkozatunkat, ha esetleg bármilyen szélsőséges megnyilvánulása is volt, azt is elfogadta, hogy azzal egyszer és mindenkorra szakít”.

Farkasról szerdán került elő egy 2018-as fotó, ami egy lengyel kiállítás zsidóellenes feliratokat bemutató részén készült, a férfi mozdulata pedig nagyon emlékeztet egy náci karlendítésre.

A jobbikos politikus a kép nyilvánosságra kerülése után azt mondta, hogy mozdulata nem karlendítés volt, hanem a társainak integetett, hogy álljanak össze egy csoportképre.

A Momentum már csütörtökön bejelentette, hogy nem támogatják a továbbiakban a jelöltet, Karácsony Gergely pedig pénteken azt mondta, hogy „[a]z ózdi jobbikos jelölt nem lehet jelölt. (…) Ez nem fér bele, és ne is férjen bele!”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt