Az OEVB kétharmados többséggel elutasította a Ráczné Földi Judit ellen benyújtott offshore-vádakat tartalmazó beadványt

POLITIKA
2021 szeptember 28., 6:20
comments 7

Az ellenzéki előválasztást felügyelő Országos Előválasztási Bizottság „2021. szeptember hó 27. napján 22/ET/2021 számú határozatában megállapítja, hogy a Tóth Bertalan által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit álláspontját megvizsgálva elutasította” – olvasható a DK közleményében, ami szerint csak a vádlók szavaztak igennel a saját vádjaikra.

A közlemény szerint a Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott, közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa.

A DK szerint „bocsánatkéréssel tartoznak” azok, „akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték”.

Az ügyben egymásnak feszült Karácsony Gergely és a DK, utóbbi miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára kitart Ráczné mellett: „Beszéltem Földi Jucival, azt mondta, hogy ez nem igaz, csak próbálják besározni, ezért jogi lépéseket tesz.”

A Fejér megyei 1-es körzetben ketten indulnak még, egy momentumos és egy MSZP-s jelölt. Rácznét támogatja a Jobbik és a Liberálisok is.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt