Új gyalogos-bringás híd épül a budapesti Dunán, a déli vasúti híd egyik darabját használják fel hozzá

ÉLET
2021 szeptember 30., 15:05
comments 1

Reciklálnak egy lebontásra ítélt hidat Budapesten.

A Magyar Építők cikkéből és Vitézy Dávid BFK-vezérigazgató fb-posztjából derül ki, hogy a lágymányosi Rákóczi-hídhoz tapadó déli vasúti híd elbontása után az egyik nagy fém hídelem sorsa nem az enyészet lesz.

Az egyik, 97-98 méter támaszközű elemből ugyanis kétszintes, felül gyalogos, alul biciklis hidat építenek az óbudai szárazföld és a Hajógyári sziget összekötésére a Szentlélek tér - vagyis a HÉV-megálló - magasságában, nem messze az autós H-hídtól. A hídra a HÉV melletti Zichy-kastély belső udvaráról lehet majd feljutni a gyalogosoknak.

Az egész projektet azért lehet gazdaságosan megvalósítani, mert az új híd helyszíne miatt a hatalmas elemet egyben oda lehet szállítani uszállyal, így nem kell komoly költséggel szétbontani és újraszegecselni-hegeszteni.

A hidat a Speciálterv tervezi, a megvalósítás időpontjáról megkérdeztem Vitézyt, hiszen a beruházó az általa vezetett BFK.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt