Végre beszámolt a köztévé az előválasztásról: Rotyis Bálint törte meg a csöndet!

2021 szeptember 30., csütörtök 7:49
17

Bár a szavazatszámlálás és az eredményhirdetés kezdete óta az MTI még mindig nem foglalkozik az ellenzéki előválasztással, a több mint 600 ezer ellenzéki szavazót megmozgató esemény szerencsére az M1-en már átütötte az ingerküszöböt:

Rotyis Bálint törte meg a csöndet.

Rotyis Bálint, most éppen a Nézőpont Intézet elemzője (korábban a Médianézőéknt hívták) Forrás: MTVA

A reggeli műsorban Rotyis Bálint – akit sokkal többször hívnak be a köztévébe, mint bármelyik ellenzéki politikust – egyébként arról beszélt, hogy „az ellenzéki szavazók tényleges döntési helyzetbe nem kerültek”, hatástalan az előválasztás. (Az nem derült ki, hogy mire gondol, mert háttéralkukról beszélt, ehhez képest tényleg dönteni lehetett a jelöltek között.)

Rotyis Bálint ezután arról beszélt volna, hogy a Fidesz amúgy is sokkal nagyobbat mozgósított a „Stop Karácsony! Stop Gyurcsány!” kampánnyal, de a műsorvezető szólt, hogy majd mindjárt beszélnek arról is. (Kicsit előreszaladhatott.)

Rotyis Bálint végül arról beszélt, hogy a Fidesz előnye azért jóval nagyobb, mert a kormány és a gazdaság nagyon komoly eredményeket ért el, például szóba került, hogy jövőre visszatérhet a 13. havi nyugdíj.

Rotyis Bálint azzal zárt, hogy ha van olyan személy, aki győztesnek hirdetheti magát, az Gyurcsány Ferenc.

Egyébként két másik Fidesz-közeli elemző, Kiszelly Zoltán és Deák Dániel is elmondta, hogy Gyurcsány.

Ellenzéki politikust továbbra sem szólaltattak meg.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt