Karácsony háromszor annyit költött Facebookon, mint Dobrev, de ez sem volt elég a győzelemhez

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
október 5., kedd 3:55
8

A közösségi média a kampány egyik kiemelt terepévé vált, amit az is elég jól jelez, hogy pártok, politikusok és a politikai tömbökhöz köthető szervezetek és influenszerek mekkora összegeket költöttek az ellenzéki előválasztás előtt arra, hogy Facebookon, Youtube-on, Instagramon vagy akár a Tiktokon hirdessék magukat. A Facebook összegzéséből pedig elég jó képet alkothatunk arról, hogyan zajlik a kampány az online térben.

A kormánypárti és ellenzéki politikusok és furcsa, politikához csapódott, de pártokhoz hivatalosan nem kötődő figurák együtt bőven százmilliós nagyságrendben hirdették magukat Facebookon az előválasztás előtti hónapokban. Viszont a nagy Facebook-költést nem igazán sikerült győzelemre váltani: Karácsony Gergely háromszor annyiért hirdetett ezen a felületen, mint Dobrev Klára, Márki-Zay Péter pedig mindkettőjükhöz képest elenyésző költekezéssel futott be harmadiknak. Az ellenzéki pártok és politikusok mellett viszont a Fidesz és a kormány kommunikációs gépezetébe beépülő influenszerek és fura “híroldalak” is öntötték a pénzt a Facebook-hirdetésekbe az előválasztás alatt. Megnéztük, ki mennyiért és hogyan hirdetett az első forduló előtt a legnagyobb közösségi médiában.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt