Mark Zuckerberg szerint nem igaz, hogy a Facebook csak a profitra hajt

október 6., szerda 6:46

Mark Zuckerberg egy Facebook-posztban reagált arra, hogy a szivárogtató Frances Haugen a keddi washingtoni szenátusi meghallgatáson azt mondta, a Facebook erkölcsileg csődbe jutott.

Zuckerberg a bejegyzésben nem cáfolta meg a Haugen által napvilágra hozott dokumentumok hitelességét, amikből például kiderül, hogy:

Haugen a meghallgatásán arról beszélt, hogy a cég képtelen elismerni, hogy elrontott dolgokat, ezért azokat orvosolni sem hajlandó. A nő szerint a Facebooknál azt is pontosan tudják, hogyan lehetne csökkenteni az álhírek terjedését és a véleménybuborékok kialakulását, mégsem tesznek semmit az ügy érdekében.

Zuckerberg szerint nem igaz, hogy a Facebook ne törődne a biztonsággal, a jóléttel és a mentális egészséggel. Szerinte Haugen egy fals képet festett le a cégről, amikor azt állította, hogy csak a profit érdekli, az emberek nem.

A cáfolat példájaként Zuckerberg azt hozta fel, hogy új algoritmust hoztak létre, hogy több barátokról és családtagokról szóló tartalom jelenjen meg a hírfolyamban a vírusról szóló videóknál. Pedig ez nem a profit mellett szólt, mert az emberek így kevesebb időt töltenek a platformon.

Zuckerberg szerint az sem igaz, hogy figyelmen kívül hagynák a kutatásokat, mert sakkor miért hoztak volna létre egy iparágvezető kutatási programot?

Zuckerberg szerint a gyerekek médiahasználatával is kiemelten foglalkoznak, ezért is hozták létre a Messenger Kids nevű alkalmazást, ami biztonságosabb a felnőtt változatánál. A gyerek-Instagram fejlesztését pedig pont azért függesztették fel, mert kiderült, hogy az Instagram rossz hatással van a tinik mentális egészségére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt