Hadházy: Nem a három jelölt, hanem a húszezer névtelen önkéntes az igazán fontos

POLITIKA
2021 október 07., 08:40
comments 10

Megkérdeztük Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt, hogy ő melyik jelöltet támogatja az előválasztás második fordulójában. Nem állt ki egyikük mellett sem, hanem egy szempontot ajánlott a választók figyelmébe:

"Arra kérek mindenkit, hogy arra a jelöltre szavazzon, aki szerinte leginkább képes lehet legyőzni Orbán Viktort."

Illetve hozzátette, hogy szerinte van egy sokkal fontosabb ügy annál, hogy hármójuk közül ki nyeri az előválasztást. Az, hogy lesz-e elég aktivistája az ellenzéknek 2022-ben, az igazi választáson.

"A három jelölt nevénél is fontosabb húszezer névtelen ember" - fogalmazott.

Szerinte ennyi emberre lesz szükség tavasszal, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak, pultozónak, plakátolónak, szórólapozónak, máskülönben nem lesz esélye az ellenzéknek megnyerni a választást. "Ez a legfontosabb, erre szeretném felhívni az emberek figyelmét" -mondta.

Hadházy Ákos, független képviselő, az ellenzék egyéni képviselőjelöltje Zuglóban
photo_camera Hadházy Ákos egy tüntetés szónokaként. Fotó: Bankó Gábor

Hadházy Ákos Zuglóban indul majd a választáson, és a Momentum frakciójához csatlakozik, ha legyőzi fideszes ellenfelét. Az előválasztási kampányban nagy figyelmet kapott a Tóth Csabával vívott küzdelme, akit eredetileg az MSZP-P, a DK és a Jobbik is támogatott, majd az utolsó napokban sorra vonták vissza a támogatásukat tőle, és végül Tóth kiszállt a versenyből. Addig a zuglói szavazatok több mint 80 százalékát kapta Hadházy Ákos.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.