Hadházy: Nem a három jelölt, hanem a húszezer névtelen önkéntes az igazán fontos

október 7., csütörtök 8:40
11

Megkérdeztük Hadházy Ákos független parlamenti képviselőt, hogy ő melyik jelöltet támogatja az előválasztás második fordulójában. Nem állt ki egyikük mellett sem, hanem egy szempontot ajánlott a választók figyelmébe:

"Arra kérek mindenkit, hogy arra a jelöltre szavazzon, aki szerinte leginkább képes lehet legyőzni Orbán Viktort."

Illetve hozzátette, hogy szerinte van egy sokkal fontosabb ügy annál, hogy hármójuk közül ki nyeri az előválasztást. Az, hogy lesz-e elég aktivistája az ellenzéknek 2022-ben, az igazi választáson.

"A három jelölt nevénél is fontosabb húszezer névtelen ember" - fogalmazott.

Szerinte ennyi emberre lesz szükség tavasszal, hogy jelentkezzenek szavazatszámlálónak, pultozónak, plakátolónak, szórólapozónak, máskülönben nem lesz esélye az ellenzéknek megnyerni a választást. "Ez a legfontosabb, erre szeretném felhívni az emberek figyelmét" -mondta.

Hadházy Ákos egy tüntetés szónokaként. Fotó: Bankó Gábor

Hadházy Ákos Zuglóban indul majd a választáson, és a Momentum frakciójához csatlakozik, ha legyőzi fideszes ellenfelét. Az előválasztási kampányban nagy figyelmet kapott a Tóth Csabával vívott küzdelme, akit eredetileg az MSZP-P, a DK és a Jobbik is támogatott, majd az utolsó napokban sorra vonták vissza a támogatásukat tőle, és végül Tóth kiszállt a versenyből. Addig a zuglói szavazatok több mint 80 százalékát kapta Hadházy Ákos.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt