Belülről jobbnak látták, ha Fekete-Győr nem marad tavaszig sem

POLITIKA
2021 október 12., 07:14

A Momentumban mindenkit mellbe vágott, hogy Fekete-Győr András csak 3,39 százalékot ért el az előválasztás első fordulójában. A momentumos jelöltekre és a pártelnökre leadott szavazatok különbségeiből látszott, hogy itt nem Fekete-Győr tolja maga előtt a pártot, hanem inkább fordítva. Bár azt már a kampányköltésekbe is belekalkulálták, hogy nem jut tovább a második fordulóba, ezt azonban nem kommunikálták a tagság felé, akiknek így jóval magasabbak voltak az elvárásaik.

A lesújtó eredmény után indult be a gondolkodás arról, hogy le kellene cseréniük a kampányban elkopott elnököt. A vita leginkább arról volt, hogy ennek már most meg kell történnie, vagy görgessék még maguk előtt a problémát. A párt belső köreiből úgy tudjuk, a kérdést végül az döntötte el, amikor az újbudai körzetet fölényesen behúzó Orosz Anna és Bárdi Zsuzsanna elnökségi tag elkezdte körbetelefonálni a küldöttgyűlési tagokat, hogy változást sürgessen.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.