Hajléktalanokat aláz, lecsúszott emberekbe rugdos névtelen cikkekben az évi 100 milliárdból működő közmédia

Média
2021 október 12., 14:13
comments 9

Egy ideje fut egy sorozat az MTVA holnapján, a hirado.hu-n, ahol azzal riogatnak, hogy Budapest olyan városok szintjére zuhanhat, mint Seattle vagy Minneapolis.

Most pedig, hogy kitartóan és durván tudjanak hergelni Karácsony Gergely főpolgármester és volt miniszterelnök-jelölt ellen – akit nemrég egy „álmatagságát millió dolláros bölcsészmosollyal kompenzáló óriáslajhárnak” és „joviális mamlasznak” neveztek –, már ott tartanak, hogy olvasóktól kérnek képeket, hogy megmutassák, mennyi hajléktalan, szemét és elhanyagolt közterület van.

„Sorozatunk utolsó részében bemutatjuk a legdurvább képeket és videókat, amiket önöktől kaptunk”írják a friss, természetesen névtelen cikkükben, amiben az évi 100 milliárdból működő közmédia konkrétan lecsúszott hajléktalanokról, tönkrement szerencsétlenekről mutogat fotókat és videókat azon szörnyülködve, milyen gusztustalanok:

Ez különösen akkor zavarba ejtő, ha belegondolunk, hogy a több mint egy évtizede jórészt kétharmaddal kormányzó, fékek és ellensúlyok által alig zavartatott Orbán-kormány idején, egy világjárvány és gazdasági világválság alatt az – egyébként a forrásai jelentős részétől elvágott – önkormányzaton kérik számon, hogy miért vannak hajléktalanok egy világvárosban (ahogy a világon mindegyikben).

Amikor két éve a Ripost hergelt teljesen egyértelműen a hajléktalanok ellen azzal, hogy címlapon kérdezte, meddig élnek vissza a türelmünkkel, és nekik mindent lehet-e, a Médiatanács arra jutott, hogy az orbánista bulvárlap a hajléktalanok kirekesztése ellen szólalt fel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.