Hétvégi olvasnivaló a fordított '68-tól a hortobágyi vadlovakig

Lezárt tartalom a Kör tagjainak reggel 4
2021 október 16., 7:02

Trigger warning: nem működik a trigger warning.

Kellemes szombat reggelt! Ez a Reggel 4, a 444 napindító hírlevelének hétvégi kiadása.

Minden szombat reggel emailben küldjük el azokat az anyagainkat, amiket az utóbbi napokban írtunk a 444-re, és tökéletesek hétvégi olvasgatáshoz. Itt tudsz feliratkozni erre, és minden hétköznap reggel küldött hírösszefoglalónkra.

ELŐVÁLASZTÁS

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A hónap témája, úgyhogy kezdünk ezzel: a héten is több hosszabb lélegzetű cikkünk született az előválasztáson zajló ellenzéken belüli politikai küzdelemről. Szerdán egy Márki-Zay Péter interjúval indítottuk a reggelt, amiből aztán az aznap esti előválasztási vita és a következő napok egyik központi ügye esett ki: zsarolt-e bele a kampányban a DK politikusokat Dobrev Klára támogatásába (vagy visszalépésbe), ahogyan a hódmezővásárhelyi polgármester állítja?

Plankó kolléga fontos megfigyelést tett: közmédia nélküli országban a Youtube-on beszélik ki a közéletet. Az előválasztási kampányban látszik igazán, mostanra tényleg megváltoztak a médiafogyasztási szokások. Ebben az előválasztási kampányban fontosabbak lehettek a Youtube-os beszélgetések, mint a hagyományos tévéműsorok. Márki-Zay Péter mindenhova elment, ahova hívták, és ennek nagy szerepe lehet abban, hogy berobbant a fiatalok között. Közben Dobrev Klára alig jelent meg ebben a térben.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Éves Közösség vagy Belső kör előfizetés mellé most Szily László könyvét adjuk ajándékba!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt