Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay címen folytatja aláírásgyűjtését a Fidesz

2021 október 18., hétfő 17:20
7

Nem akasztja meg a Fidesz aláírásgyűjtő kampányát a tény, hogy Karácsony Gergely már az előválasztás második fordulója előtt visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyéből. Kocsis Máté hétfőn a Facebook oldalán ugyanis bejelentette, hogy

Karácsony nevét Márki-Zay Péterére kicserélve gyűjtik tovább az aláírásokat.

A Fidesz frakcióvezetője szerint hiába vesztett Dobrev Klára az előválasztás második fordulójában, a DK és Gyurcsány Ferenc befolyása csak erősödött, "hiszen a miniszterelnök-jelölt semmihez sem tud kezdeni a legnagyobb frakció támogatása nélkül, azt pedig Gyurcsány uralja."

Hogy akkor az új jelölt elleni aláírásgyűjtést a nulláról kezdi-e a kormánypárt, vagy úgy veszik, hogy aki Karácsony megállítására aláírta az amúgy az adatgyűjtésen és mozgósításon kívül semmi kézzel foghatóhoz nem vezető petíciót, az Márki-Zay ellen is aláírná, így a kettőt egybe lehet majd számolni, az sajnos nem derül ki Kocsis Máté bejegyzéséből.

Kocsis Máté már vasárnap este írt egy, az ellenzéki előválasztás eredményét elemző Facebook-bejegyzést, amelynek fő üzenete az volt, hogy Márki-Zay nem lehet jobboldali, és igenis ugyanazt képviseli, mint Gyurcsány. A poszt alatt úgy kommenteltek a fideszes politikusok, mintha kötelező volna. Hogy eddig hogyan készült a fideszes/kormányzati kampánygépezet 2022-re, arról érdemes elolvasni Rényi Pál Dániel cikkét, és meghallgatni a vele készült podcast-adásunkat.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt