Stop Gyurcsány, Stop Márki-Zay címen folytatja aláírásgyűjtését a Fidesz

POLITIKA
2021 október 18., 17:20
comments 6

Nem akasztja meg a Fidesz aláírásgyűjtő kampányát a tény, hogy Karácsony Gergely már az előválasztás második fordulója előtt visszalépett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyéből. Kocsis Máté hétfőn a Facebook oldalán ugyanis bejelentette, hogy

Karácsony nevét Márki-Zay Péterére kicserélve gyűjtik tovább az aláírásokat.

A Fidesz frakcióvezetője szerint hiába vesztett Dobrev Klára az előválasztás második fordulójában, a DK és Gyurcsány Ferenc befolyása csak erősödött, "hiszen a miniszterelnök-jelölt semmihez sem tud kezdeni a legnagyobb frakció támogatása nélkül, azt pedig Gyurcsány uralja."

Hogy akkor az új jelölt elleni aláírásgyűjtést a nulláról kezdi-e a kormánypárt, vagy úgy veszik, hogy aki Karácsony megállítására aláírta az amúgy az adatgyűjtésen és mozgósításon kívül semmi kézzel foghatóhoz nem vezető petíciót, az Márki-Zay ellen is aláírná, így a kettőt egybe lehet majd számolni, az sajnos nem derül ki Kocsis Máté bejegyzéséből.

Kocsis Máté már vasárnap este írt egy, az ellenzéki előválasztás eredményét elemző Facebook-bejegyzést, amelynek fő üzenete az volt, hogy Márki-Zay nem lehet jobboldali, és igenis ugyanazt képviseli, mint Gyurcsány. A poszt alatt úgy kommenteltek a fideszes politikusok, mintha kötelező volna. Hogy eddig hogyan készült a fideszes/kormányzati kampánygépezet 2022-re, arról érdemes elolvasni Rényi Pál Dániel cikkét, és meghallgatni a vele készült podcast-adásunkat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.