Az elmúlt hetekben olyan történt Magyarországon, amire már régen nem volt példa: a politikai híreket, politikai napirendet szinte teljesen az ellenzék dominálja. A sajtó nem a kormányhoz bekötött részének és olvasóiknak figyelmét az ellenzéki előválasztás köti le, aminek első fordulóján jóval többen vettek részt, mint amire a szervezők számítottak volna.
De mivel és hogyan készül a Fidesz a 2022-es választásokra? Erről írt hosszú, kormányzati és Fidesz-közeli források információira épülő cikket Rényi Pál Dániel, a 444 újságírója. A mai podcast-adásban erről a cikkről beszélgettem a szerzővel.
Az adásban szó lesz arról, hogy hogy mennyiben más a Fidesz és a kormány mostani kampánya, mint a 2018-as vagy a 2014-es, hogyan működik a Miniszterelnökségről irányított Fidesz-kampány és mit gondolnak arról a párton belül, mire lesz elég a gyurcsányozás és mennyire sikerült eddig “uralni a pillanatot”.
Rényi Pál Dániel cikkét itt lehet elolvasni, aki még nem tette, nagyon érdemes. A 444 podcastjait meghallgathatod a Spotifyon, A Google Podcast és az Apple Podcast, és az Amazon Audible nevű szolgáltatásnak podcastoldalán is.
Ünnepi különszám, kínai bejglireceptmelléklettel! Korrupt sportvezetők karácsonya. Mága és a taó. A Brunello Cuccinelli szennyes titkai. Kézilabda az Antarktiszon. Életveszély a körúti biciklisávban. A magyar állam szétesése az Orczy park vécéjében.
Turistaosztály és prankolgatás. A marokkói futball és a felcsúti modell. Aján Tamás for minden! Winkler Róbert hajápolási praktikái. Uj Péter arcszőrzete. Az autós újságírás Szörényi–Bródyja. Férgek rágják a magyarok hajóját. Magellánét is. Büszkén emeljük magasra a hamis zászlót!
Mi van, ha nincs bejgli? Hogyan ne legyünk idegbetegek szenteste? Miért nem tudunk normálisan kommunikálni? Ünnep előtti gyorstalpaló.
Mohamedek között, Keith Richards és Yves Saint Laurent nyomában. Igazság és hitelesség a belső sávban. Nyelvtudomány és esztétikai terror. Pápázás. Tusfürdőmaffia a siralomházban.
A 444 gondozásában megjelent A kínai konyha kultúrtörténete könyvbemutatóján Vida Kata gasztroblogger beszélgetett Keve Márton kreatív séffel és Bede Mártonnal, a 444 újságírójával, többek közt arról, hogyan változott Budapesten a kínai gasztronómiai felhozatal, és mik a legizgalmasabb helyek most. Beszéltünk a legfontosabb hozzávalókról, hogy mit kell vásárolni egy alaprecepthez, és főleg miért érdemes kínait enni.