Kanye West hivatalosan is megváltoztatta a nevét két betűre

MŰVÉSZET
2021 október 20., 04:41

Nincs többé Kanye West, a rapper neve mostantól papíron is csak annyi, hogy Ye. Hétfőn, egy kaliforniai bíróságon engedélyezték Yenek, hogy mostantól még az okmányain is csak a Ye név szerepeljen az eddigi Kanye Omari West helyett.

Kanye West 2019-ben
photo_camera Fotó: ROY ROCHLIN/Getty Images via AFP

A rapper augusztusban adta be névváltoztatási kérelmét, de már 2018-ban utalt arra, hogy szeretné, ha mindenki csak „Ye”-ként hivatkozna rá: abban az évben jelentette meg „Ye” című stúdióalbumát is. Albuma megjelenése után egy nappal pedig azt írta Twitterre: „A lény, akit korábban Kanye Westként ismertek. Én vagyok YE”.

2018-ban egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a Bibliában a „ye”, vagyis a „you” – magyarul „ti” – akkori megfelelője a legtöbbször szereplő kifejezés. A rapper akkor úgy fogalmazott, „a Bibliában azt jelenti, ti. Tehát én vagyok ti, én vagyok mi, ez vagyunk mi”, és új neve, a Ye „csak tükörképe mindannak a bennünk lévő jónak, rossznak, zavarnak és mindennek”.

A 44 éves Ye egyébként épp válik Kim Kardashian Westtől, aki úgy tudni, nem tervezi megváltoztatni nevét, aminek monogramját – KKW – sminkmárkáján is használja. A párnak négy gyereke született, ők is a West vezetéknevet használják.

(CNN/Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.