Kanye West hivatalosan is megváltoztatta a nevét két betűre

MŰVÉSZET
2021 október 20., 4:41
comments 7

Nincs többé Kanye West, a rapper neve mostantól papíron is csak annyi, hogy Ye. Hétfőn, egy kaliforniai bíróságon engedélyezték Yenek, hogy mostantól még az okmányain is csak a Ye név szerepeljen az eddigi Kanye Omari West helyett.

photo_camera Fotó: ROY ROCHLIN/Getty Images via AFP

A rapper augusztusban adta be névváltoztatási kérelmét, de már 2018-ban utalt arra, hogy szeretné, ha mindenki csak „Ye”-ként hivatkozna rá: abban az évben jelentette meg „Ye” című stúdióalbumát is. Albuma megjelenése után egy nappal pedig azt írta Twitterre: „A lény, akit korábban Kanye Westként ismertek. Én vagyok YE”.

2018-ban egy rádióinterjúban azt mondta, hogy a Bibliában a „ye”, vagyis a „you” – magyarul „ti” – akkori megfelelője a legtöbbször szereplő kifejezés. A rapper akkor úgy fogalmazott, „a Bibliában azt jelenti, ti. Tehát én vagyok ti, én vagyok mi, ez vagyunk mi”, és új neve, a Ye „csak tükörképe mindannak a bennünk lévő jónak, rossznak, zavarnak és mindennek”.

A 44 éves Ye egyébként épp válik Kim Kardashian Westtől, aki úgy tudni, nem tervezi megváltoztatni nevét, aminek monogramját – KKW – sminkmárkáján is használja. A párnak négy gyereke született, ők is a West vezetéknevet használják.

(CNN/Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt