Medián: Budapesten az ellenzék magabiztosan veri a Fideszt

POLITIKA
2021 november 3., 15:13
comments 4

A Medián közvélemény-kutatása szerint Budapesten még mindig magabiztosan vezet az ellenzék: a hatpárti közös lista 44 százalékra, a Fidesz–KDNP 31 százalékra számíthatna, ha most lenne az országgyűlési választás – írta meg a HVG.

Az 1000 fős reprezentatív felmérés – amit a lap rendelt meg – október harmadik hetében, az ellenzéki előválasztás után, de az október 23-i ünnepségek és a Békemenet előtt zajlott.

Az ellenzéki pártok erősorrendjét Budapesten a DK vezeti 13 százalékkal, a második a Momentum 7 százalékkal. A meggyengült Jobbik csak 4 százalékon van, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (6 százalék) és a sokak által spontán említett Mindenki Magyarországa Mozgalom (6 százalék) is előzi. Ha Budapesten múlna, a Kutyapárt most bejutna a Parlamentbe.

photo_camera Jakab Péter, Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely október 23-án Fotó: botost/444.hu

Karácsony Gergely népszerűsége a visszalépése után sem kopott meg: az ellenzékiek és bizonytalanok közül 58 százalék állította, hogy nem változott a véleménye a főpolgármesterről, 29 százalékuké kedvezőbb lett, és csak 12 százalékuké kedvezőtlenebb. Az indulását 50-40, a visszalépését 62-26 arányban helyeslik az ellenzéki és bizonytalan válaszadók.

A budapestiek kétharmada biztosan elmenne szavazni, ha „most vasárnap” lennének az önkormányzati választások. A főpolgármester-választáson 46 százalék szavazna a hivatalban lévő városvezetőre, és 31 százalék egy fideszes kihívóra. A biztos szavazóknál Karácsony előnye még nagyobb (52:34).

Egyébként a Medián közvélemény-kutató vezetője volt az, akit az Elkxrtuk a gyurcsányizmus csúcsragadozójaként festett le. Hann Endre maga sem érti, mit keres a filmvásznon. (HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt