Bige László annyi pénzt adna Márki-Zaynak, amennyit kér

POLITIKA
2021 november 11., 07:03
comments 3

„Márki-Zaytól remélném, hogy vissza tudja állítani a demokráciát” - mondta a HVG-nek Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa, aki

annyi pénzt adna az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, amennyit kér.Ahogy az interjú előzeteséből is kiderült, Bige elmondása szerint nem támogatta sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt. „Független, szabad gondolkodású embernek tartom magam, akinek véleménye van, s ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem? Mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas-hetvenes években lennénk.”

Bige László
photo_camera Bige László Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Márki-Zay korábban azt mondta, bárkitől elfogad támogatást, amíg nem lesz jogosan bűncselekménnyel vádolható, vagy nem derül ki, hogy a pénz bűncselekményből származik. Bige műtrágyás cégcsoportját október végén bírságolta 14,1 milliárd forintra a Versenyhivatal, és hűtlen kezeléssel is megvádolták. Bige bíróságon támadja a gigabüntetést, és tagadja a vádakat.

A HVG-nek azt mondta, mindez jelentős érvágás, de nem fog tönkremenni, Szerinte jól felépített támadássorozat zajlik ellene, „a politikai hatalom törvényesnek látszó módon szeretné ellopni” a vállalatait.

Ezzel együtt úgy gondolja, nem fogják elítélni. „A bíróság köteles a vád alapján eljárni, de amíg nem pártházakban hozzák az ítéleteket, és nem a falu bolondja olvassa fel őket, addig hiszek a független bírókban.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.