Bige László annyi pénzt adna Márki-Zaynak, amennyit kér

2021 november 11., csütörtök 7:03
3

„Márki-Zaytól remélném, hogy vissza tudja állítani a demokráciát” - mondta a HVG-nek Bige László, a Nitrogénművek tulajdonosa, aki

annyi pénzt adna az ellenzék miniszterelnök-jelöltjének, amennyit kér.Ahogy az interjú előzeteséből is kiderült, Bige elmondása szerint nem támogatta sem Gyurcsányt, sem Karácsonyt. „Független, szabad gondolkodású embernek tartom magam, akinek véleménye van, s ha ez más, mint az aktuális hatalomnak, akkor rögtön bűnözőt és ellenzéki vörös bárót csinálnak belőlem? Mintha ismét a kommunizmusban, a hatvanas-hetvenes években lennénk.”

Bige László Fotó: Bodnár Boglárka/MTI/MTVA

Márki-Zay korábban azt mondta, bárkitől elfogad támogatást, amíg nem lesz jogosan bűncselekménnyel vádolható, vagy nem derül ki, hogy a pénz bűncselekményből származik. Bige műtrágyás cégcsoportját október végén bírságolta 14,1 milliárd forintra a Versenyhivatal, és hűtlen kezeléssel is megvádolták. Bige bíróságon támadja a gigabüntetést, és tagadja a vádakat.

A HVG-nek azt mondta, mindez jelentős érvágás, de nem fog tönkremenni, Szerinte jól felépített támadássorozat zajlik ellene, „a politikai hatalom törvényesnek látszó módon szeretné ellopni” a vállalatait.

Ezzel együtt úgy gondolja, nem fogják elítélni. „A bíróság köteles a vád alapján eljárni, de amíg nem pártházakban hozzák az ítéleteket, és nem a falu bolondja olvassa fel őket, addig hiszek a független bírókban.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt