Férficsók, szegecses gatyapőc és óvatoskodó kiállás az LMBTQ-jogokért

KULTÚRA
2021 november 15., 08:41
comments 10

Semjén Zsolt legizzasztóbb lázálmaiban lehet annyi sminkelt, botrányos kinézetű férfi és ledér öltözetű, magát tekergető nőszemély, mint amennyi vasárnap este két óra alatt megfordult az MTV Europe Music Awards színpadán.

A rendezvénynek szivárványos bevonatot adott, hogy az MTV Entertainment Group Worldwide elnöke és vezérigazgatója, Chris McCarthy még októberben közölte: a ceremónia jó alkalom arra, hogy világszerte kiálljanak a melegek és transzneműek polgári jogai mellett abban az országban, ahol éppen elvenni akarják azokat.

Hogy mennyire vették ezt komolyan a díjátadón?

Måneskin
photo_camera Måneskin Fotó: Tristan Fewings/Getty Images for MTV

Az MTV 2019-ben kötött megállapodást a műsor budapesti megrendezéséről a Magyar Turisztikai Ügynökséggel, de tavaly a súlyos járványhelyzet miatt csak online tudták megtartani az eseményt. Az viszont azóta sem derült ki, hogy az MTÜ mennyi pénzt tolt abba, hogy Budapesten legyen a díjátadó. Tavaly titkolóztak, és bár múlt héten mi is érdeklődtünk erről, egyelőre nem kaptunk választ.

Joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan szponzorálhat egy teljességgel a magyar állam tulajdonában álló cég állami milliókkal egy olyan rendezvényt, ami a nézeteik szerint

az LMBTQ-lobbi szekerét tolja?

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.