Britney Spears: Hálás vagyok, hogy van saját kulcsom a saját autómhoz, hogy van bankkártyám, és újra láthatok készpénzt

ÉLET
2021 november 17., 12:01

Miután pénteken egy Los Angeles-i bíróság megszüntette Britney Spears 13 éve tartó gondnokságát, az énekesnő Instagramon tett közzé egy videót, amiben köszönetet mondott rajongóinak, akik „megmentették” az életét, egyben pedig utalt arra is, hogy hamarosan interjút ad majd Oprah Winfrey-nek.

„13 évig éltem gyámság alatt. Ez nagyon hosszú idő, hogy egy olyan helyzetben legyél, amiben nem akarsz. Őszintén szólva minden egyes napért hálás vagyok, ahogy azért is, hogy van saját kulcsom a saját autómhoz, hogy újra független lehetek, hogy nőnek érezhetem magam, hogy van bankkártyám, és újra láthatok készpénzt, amiből vehetek gyertyát”

– mondta Spears, aki arról is beszélt, hogy erős nőnek tartja magát, így csak elképzelni tudja, „mit tett ez a rendszer” a „valódi fogyatékossággal és valódi betegséggel” élőkkel. Úgy fogalmazott, hogy reméli, az ő története változást hoz „a korrupt rendszerben”.

Britney Spears 2007-es idegösszeomlása miatt 2008 óta élt apja gondnoksága alatt, aki a pénzügyeit is kezelte. 2021 júniusában Britney Spears egy nyilvános bírósági meghallgatáson először szólalt meg helyzetéről, és kérvényezte, hogy szüntessék meg a gyámságát. Az apja felügyelete alatt töltött éveket emberkereskedelemhez hasonlította, és úgy fogalmazott, „kínos és demoralizáló”, amin keresztül ment, állítása szerint többször fenyegették a gyerekei elvesztésével, begyógyszerezték, és sokszor akarata ellenére dolgoztatták.

Júliusban Britney Spears új ügyvédet kapott, Matthew Rosengart azonnal kérte Jamie Spears elmozdítását. Szeptemberben végül Jamie Spears maga kérte a gondnokság megszüntetését.

(BBC)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.