Magyarország tényleg megvétózta az Európai Gazdasági Térség közös nyilatkozatát

2021 november 25., csütörtök 9:42
31

Ahogy már szerda reggel sejteni lehetett, közös közlemény elfogadása nélkül ért véget szerda délután Brüsszelben az Európai Gazdasági Térséghez (EGT) tartozó országok tanácsülése, mert Magyarország valóban megvétózta az elfogadását – írja a Népszava. Ilyen eddig nem fordult elő az EU tagállamain kívül Izlandot, Liechtensteint és Norvégiát tömörítő együttműködési szervezet történetében.

„Tudomásul vesszük, hogy az uniós fél nem tudott belső konszenzusra jutni az EGT Tanács javasolt nyilatkozatáról, de biztosak vagyunk benne, hogy az együttműködés a korábbiakhoz hasonlóan folytatódni fog, mind az unió, mind a három ország érdekeit szem előtt tartva” – nyilatkozta a lapnak a tanácskozást elnöklő Anniken Huitfeldt norvég külügyminiszter szóvivője.

Fotó: KENZO TRIBOUILLARD/AFP

A Népszava szerint a magyar kormány vétója válaszlépés lehet a Norvég Alap körüli viták miatt, a konfliktus történetét Plankó Gergő foglalta össze ebben a cikkében.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt