Palkovics László egyeztetésre hívta Karácsony Gergelyt

Budapest
2021 november 28., 12:21
comments 18

Elkészítette a kormány a budapesti közösségi közlekedés éves támogatásának kifizetéséről szóló szerződés tervezetét. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter vasárnap délután sajtóközleményben hívta egyeztetni Karácsony Gergelyt hétfő reggel nyolcra. A tervezetet nem hozták nyilvánosságra, de ha Karácsony rábólint, azonnal alá is írhatják.

photo_camera Palkovics László Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A főváros vezetése hetek óta követeli a kormánytól, hogy fizesse ki a 12 milliárd forintos éves hozzájárulást. A héten úgy döntöttek, a BKK járatain is bemondják, hogy a kormány nem teljesíti törvényi kötelezettségét, és kilátásba helyezték, hogy hosszú távon korlátozásokra lehet szükség.

A budapesti tömegközlekedés finanszírozását 60 százalékban a főváros, 33 százalékban a jegybevételek és 7 százalékban állami támogatás biztosítják

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.