Testépítő volt, hegyet mászott, nem akarta beoltatni magát - koronavírusban halt meg

járvány
2021 december 03., 13:09
comments 30

„A legegészségesebben élő ember volt, akit ismertem” – mondta ikertestvére, Jenny McCann az idén júliusban koronavírus-fertőzésben meghalt 42 éves John Eyersről. Eyers testépítéssel foglalkozott, triatlonozott, hegyet mászott és rendkívül sportos életet élt. A vírus jelentette fenyegetést azonban nem vette komolyan, nem volt hajlandó beoltatni magát, és ez végül a halálát okozta.

Eyers történetével már augusztusban is sokat foglalkozott a brit sajtó, a napokban pedig a Guardian részletes cikkben járta körül a férfi döntésének körülményeit. Elvesztése után ugyanis a férfi anyja és testvére úgy döntöttek, igyekeznek minél többeknek elmesélni a történetét, hogy így győzzenek meg mindenkit arról, hogy a vírus valódi, és hogy van értelme az oltásnak.

link Forrás

Jenny McCann egy júniusi családi kerti ünnepség felidézésével kezdi a történetét, ahol az idilli hangulatot az tette tönkre, hogy a két testvér összeveszett az oltásokon. A nő visszaemlékezése szerint testvére összevissza beszélt, nonszensz érveket dobott be, például hogy az emberek csak az ingyenes gyorséttermi kuponokért oltatják be magukat, és hogy formaldehid van az oltásokban. A családtagok próbálták meggyőzni, hogy nincs igaza, volt, aki a telefonját is elővette, hogy kikeresse a vonatkozó cikkeket, de John meginghatatlan volt, és közölte, ő bizony nem lesz kísérleti tengerimalac. A férfi végül egy viccel ütötte el a vita komolyságát, és onnantól Jenny visszaemlékezése szerint semmi sem árnyékolta be a tökéletes családi hétvégét. És mint a nő meséli, fogalmuk se volt róla, hogy utoljára vannak együtt.

Nővére visszaemlékezése szerint az építőiparban dolgozó John számára mindig is a sport volt az egyik legfontosabb dolog az életben. Fiatalon több sportágban is nagyon tehetséges volt, míg felnőttként a fitnesz, a súlyemelés és a falmászás töltötte ki az életét. A férfi a harmincas évei közepétől rendkívül belepörgött a testépítésbe: mint legjobb barátja mesélte, John annyira kigyúrta magát, hogy pár éve Marbellán rendszeresen megállították vadidegen férfiak, hogy az edzésprogramjáról kérdezzék.

link Forrás

Testvére elmondása szerint a férfit nagyon megviselték a járvány miatt elrendelt lezárások: nem sokkal korábban szakított barátnőjével, a lockdown alatt így teljesen egyedül volt, és nagyon zavarta, hogy nem járhat az edzőterembe és nem találkozhat a barátaival. Egykori legjobb barátja szerint John ekkor kezdett egyre inkább vírusszkeptikus lenni. A visszaemlékezések szerint nem arról van szó, hogy abszolút nem hitt volna a vírus létezésében, de úgy gondolta, a hatóságok eltúlozzák a helyzet súlyosságát: Southport városában, ahol élt, eleinte, a korlátozások elrendelésekor nem volt egyetlen ismerőse sem, aki már elkapta volna a betegséget, és eleve azt gondolta, hogy ha ő meg is fertőződne, enyhe tünetekkel átmenne rajta a vírus. Jenny szerint a férfi maszkot se volt hajlandó hordani, és az oltás beadását is egyre halogatta. Nem azt mondta, hogy soha nem fogja magát beoltatni, de mindig egy későbbi időpontra mutogatott.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.