Az ellenzék elszámoltatná Kövér Lászlót a hargitai luxusingatlan miatt

kövér lászló
2021 december 17., 14:31
comments 5

„Ezúttal egy úszómedencével is rendelkező hargitai luxusingatlanról derült ki, hogy Kövér László házelnökhöz köthető, sőt a helyiek szerint a gyakorlatban is ő használja a villát” - így kezdődik az egységes ellenzék közleménye. Arra a tibódi villára utalnak, amit péntek reggel Juhász Péter mutatott be egy videóban.

link Forrás

Ahogy Juhász videója nyomán írtuk, a ház a román telekkönyvek szerint Veress László, Kövér kabinetfőnökének a tulajdona, de elővásárlási joggal rendelkezik felette a szintén Veress vezette Ábel Alapítvány. Veress László az, akinek a rokonait megtalálta a 24.hu abban a budai lakásban, amit külhoni magyaroknak szánt pénzből vásároltak egy másik alapítvány nevében. Azt a Magyar Tehetségekért Határtalanul Alapítvány (MTHA) vette, amelynek Veress László munkatársa a kuratóriumi elnöke, és amelynek finanszírozását egy Frank Liu nevű tajvani üzletember biztosította. Minderről itt lehet olvasni bővebben. Juhász Péter szerint az MTHA az Ábel Alapítványt, a tibódi villa tulajdonosának szervezetét is támogatta több mint 30 millió forinttal.

A házat pedig több helyi szerint is a magyar Országgyűlés elnöke is sűrűn használja, legutóbb októberben járt Tibódon.Az ellenzéki közlemény szerint azt szeretnék megtudni Kövértől, hogy

  • pontosan mekkora ingatlanbirodalommal rendelkezik határon innen és határon túl?
  • Igaz-e, hogy ő használja a kabinetfőnöke nevén lévő hargitai luxusingatlant?
  • Igaz-e, hogy csak a Hargitán van három másik ingatlan is a kabinetfőnöke nevén?
  • Pontosan hány luxusingatlannal rendelkezik a házelnök strómanokon és alapítványokon keresztül?
  • Mely országokban vannak még ehhez hasonló, nagyértékű, a magyarok elől eltitkolt, hozzá köthető ingatlanok?

A közlemény emlékeztet rá, hogy az MTHA másik ingatlana ügyében már sikkasztás gyanújával zajlik nyomozás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.