Önvezető módba kapcsolt autóban szült egy amerikai nő

közlekedés
2021 december 19., 10:48
comments 5

Egy philadelphiai pár épp a dugóban ült, útban a hároméves fiúkkal az óvodába, amikor a nőnek elfolyt a magzatvize.

Az összehúzódások egyre sűrűbbek lett, a kocsisor nem mozdult, és egy idő után tudatosult bennük, hogy nem fognak beérni a 20 percre lévő kórházba. A férj ekkor önvezető módba kapcsolta a Teslát, az egyik kezét finoman a kormányon tartotta, de figyelmét az anyósülésen vajúdó feleségének szentelte, aki úgy szorította a kezét, hogy a férj azt érezte, bármikor eltörhet. Figyelj a légzésedre, nyugtatta a nőt, de ő is eléggé kivolt.

A nő a navigációs rendszert bámulta, de azt látta, hogy nem csökken a kórházig hátralévő idő. „Nyomjam vagy tartsam? Nyomjam vagy tartsam? Leszarom, csináljuk!” - idézte vissza dilemmáit. A baba akkor született, amikor begördültek a kórház elé. „Istenem, kint van!” - mondta ekkor. A kirohanó ápolók az autóban vágták el a köldökzsinórt, és közölték velük, hogy az újszülött egészséges.

link Forrás

Az anya elmesélte azt is, hogy amíg kórházban feküdt, az ápolók egymásnak adták a kilincset, és hogy lássák a „Tesla-babát”, és azt kérdezgették: „Ön az, aki a kocsiban szült?” A Tesla dicséretét zengő pár fején átvillant, hogy Tessnek hívják a lányukat, de erről szerencsére letettek, Maeve Lily lett a neve.

A világ leggazdagabb embere, Elon Musk autómárkája rászorul az ilyen feel-good sztorikra, hiszen a héten jelentették be, hogy egy párizsi taxitársaság felfüggeszti a Tesláit, miután az egyik súlyos balesetet okozott, de egyes alkalmazottak rasszista viselkedése és a cégen belüli szexuális visszaélések miatt is sokat kell bíróságra járniuk. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.