Bizalmi szavazás lesz Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke ellen

sport
2021 december 21., 5:53
comments 2

A Nemzeti Sport értesülései szerint rendkívüli közgyűlést hívott össze december 30-ára a Magyar Olimpiai Bizottság.

Összesen két napirendi pont lesz, az elnök beszámolóján kívül csak egy bizalmi szavazás lesz Kulcsár Krisztián személyéről.

photo_camera Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, Csipes Tamara olimpiai, világ- és Európa-bajnok kajakozó, Milák Kristóf világ- és Európa-bajnok úszó és Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója (b-j) a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Szerencsejáték Zrt. stratégiai együttműködési megállapodásáról tartott sajtótájékoztatón a budapesti Akvárium klubban 2020. szeptember 10-én. Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

Az elmúlt időkben sokan bírálták az elnök vezetési stílusát, többek közt arra panaszkodtak, hogy nagyon lecsökkent a közgyűlés létszáma, illetve hogy olimpiai bajnokokat, és mint írják, „legendás sportolót söpörtek ki” a MOB-tagságból.

Kulcsár Krisztiánt 2017 májusában választották elnökké, elődje nem más, mint Borkai Zsolt volt, Győr egykori polgármestere, aki adriai jachtos kirándulása után tűnt el a közéletből. Kulcsár világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar párbajtőrvívó, az elnökség kedvéért tért vissza annak idején Svájcból.

Az akkori, Borkait kifúró sztorival kapcsolatban érdemes felidézni a pillanatot, amikor Kósa Lajos beszélgetett a sportdiplomáciai fordulatról Szombathy Pállal, és Kósa ismét bebizonyította, hogy nemcsak nem érti, nem is szereti a viccet.

„Fennáll a veszélye, hogy valaki Svájcból jelentkezik, hogy hát ő is Soros György ügynöke, hogy állítsuk meg Lausanne-t” - próbált tréfálni Szombathy, (aki azóta máshol, az Indexnél szerzett feledhetetlen pillanatokat az olvasóknak, nézőknek), de Kósa nem vette a poént.

Kulcsár Krisztiánt tavaly májusban választották újabb négy évre a bizottság elnökévé,.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt