Börtönre és vagyonelkobzásra ítélte a járásbíróság a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetőjét

bűnügy
2021 december 21., 12:08

Az ügyészség által beterjesztett iratok alapján a Szombathelyi Járásbíróság 1 év 3 hónap börtönbüntetésre ítélte Halmágyi Miklóst, a Szombathelyi Médiaközpont korábbi ügyvezetőjét - írja az Ugytudjuk.hu. A börtönbüntetést 2 évre függesztette fel a bíróság. Emellett 360 ezer forint pénzbüntetést és 542 ezer 447 forint vagyonelkobzást róttak ki rá.

A Járásbíróság által meghozott büntető végzés szerint folytatólagosan elkövetett csalás, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntettében és hamis magánokirat felhasználás vétségében bűnös a korábbi ügyvezető. Halmágyi kérvényezte a tárgyalás megtartását, így a döntés nem jogerős. Az ügy jövőre előkészítő üléssel folytatódik.

Szombathely
photo_camera Szombathely Fotó: Katerina Dmitrijewa, Flickr

Halmágyi Miklós ellen Nemény András polgármester tett feljelentést a Szombathelyi Médiaközpont ügyében, a nyomozást 2020 februárjában rendelték el visszaélés-gyanús banki tranzakciók miatt.

Egy 2020. január 31-én lezárult felügyelőbizottsági vizsgálat megállapította, hogy Halmágyi egyrészt egy olyan „informális konferenciára” utazott, amiről senki nem hallott, ennek ideje alatt pedig egy siófoki wellnesshotelben szállt meg közpénzből, és ugyanígy tett egy budapesti tartózkodása alatt a Hotel Palazzo Zichyben. Ezen kívül 2019 októberében a cég bankkártyájával rendezte édesanyja temetésének költségeit, ám az így kifizetett 276 ezer forintot pár nappal később visszafizette. A polgármester ezt követően rúgta ki Halmágyit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.