Nem adják fel a Fertő tónál, megint kiírták a visszavont közbeszerzést

környezetpusztítás
2021 december 26., 10:54
comments 2

Az előző kör visszavonása után ismét közbeszerzést hirdetett a Fertő tavi vízitelep fejlesztésének második ütemére a Sopron-Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt., írja a napi.hu.

A beruházó állami cég december 11-én vonta vissza az első közbeszerzést, amire a tervek szerint gyorsított eljárásban várták volna a jelentkezőket, mondván, hogy ha csak egy-két hétre is leállna a munka a Natura 2000-es területen, akkor „az állatvilág valamely eleme azonnal elfoglalja, birtokba veszi”. Végül arra hivatkozva léptek vissza, hogy annyi kérdés érkezett hozzájuk a potenciális pályázóktól, amennyit gyorsított eljárásban nem tudnak megválaszolni. A mostani kiírás már nem gyorsított, hanem egyszerű nyílt közbeszerzésről szól.

photo_camera Fertőrákos cölöpházait bontják Mészáros Lőrincék szállodaépítése miatt áprilisban. Fotó: Kaufmann Balázs / 444

Többször írtunk róla, hogy a kormány a környezetvédők, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére tavaly elkezdte Fertőrákos közelében a Fertő Part nevű komplexum kialakítását: 34 ezer négyzetmétert építenek be, lesz szálloda, vitorlásklub, sportközpont, ökocentrum, bungalók, motelek és egyebek.

Kedden a Magyar Tudományos Akadémia Biológiai Tudományok Osztálya is a „túlzó és a helyhez méltatlan” beruházás leállítását kérte, és egy, „a 21. századi követelményeknek megfelelő, szelíd, ökologikus rekreációs” fejlesztést javasolt.

A 30 milliárdból készülő gigaberuházásról videót is készítettünk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt