Mészáros Lőrinc közművesítheti az iváncsai különleges gazdasági övezetet

2021 december 28., kedd 17:09
5

19,8 milliárdos tenderen futott be Mészáros Lőrinc eredeti és legtöbb osztalékot fialó építős cége, a M&M Kft, méghozzá a különleges övezetként az önkormányzatoktól elvett iváncsai ipari park közművesítésével - írja a K-monitor egy Facebook-posztban.

Mészáros cége az ivóvíz- és szennyvízhálózatot építheti, a tenderen ráadásul nem is volt túl nagy a verseny, hiszen Mészárosék mellett csak a cégbirodalom rendszeres konzorciumi partnere, a Szabadics Közmű és Mélyépítő Zrt. adott be pályázatot, de azt el sem bírálták.

Az iváncsai különleges gazdasági övezet eredetileg Dunaújváros ipari parkjának készült, de a kormány elvette az ellenzéki vezetésű önkormányzattól a projekt ellenőrzését a dél-koreai Hankook gumiabroncsgyár által fizetett iparűzési adóval együtt. Azóta a park tervei egyre grandiózusabbakká váltak.

Korábban Mészáros Lőrinc cége nyerte az iváncsaihoz hasonló vízközmű- és szennyvízhálózat építést a gödi különleges gazdasági övezetben is. Az az önkormányzat sem volt maradéktalanul nyugodt az eredménnyel.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt