Telex: A római ügyészség megerősítette, hogy büntetőeljárásban vizsgálják Homonnay Gergely halálát

január 11., kedd 20:26
1

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok, erősítette meg a Telexnek a római ügyészség titkársága. A lap több kérdést is feltett, melyekre nem kaptak választ, az alábbiakra hivatkozva:

„Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

Homonnay Gergely Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Homonnay Gergely író, aktivista 2022. január 1-én halt meg tisztázatlan körülmények között, egy római meleg klub privát fürdőjében találtak rá. Mellette gyanús folyadékot és port találtak, ezeket az olasz rendőrök vizsgálják.

Múlt héten beszéltünk Homonnay ügyvédjével, Marczingós Lászlóval is, aki egy héttel ezelőtt utazott a helyszínre. Azt mondta, az olasz hatóságok az ügyet „nagyon komolyan veszik”, és abban ennek megfelelően komoly vizsgálat indult, ügyészi felügyelet alatt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt