Telex: A római ügyészség megerősítette, hogy büntetőeljárásban vizsgálják Homonnay Gergely halálát

bűnügy
2022 január 11., 21:26

Büntetőeljárás keretében vizsgálják Homonnay Gergely halálát az olasz hatóságok, erősítette meg a Telexnek a római ügyészség titkársága. A lap több kérdést is feltett, melyekre nem kaptak választ, az alábbiakra hivatkozva:

„Az üggyel kapcsolatos tájékoztatás iránti kérelmére hivatkozva közöljük, hogy a Hivatal a kért információkat nem tudja megadni, mivel a kérdéses büntetőeljárás jelenleg még nyomozati titoktartás alá tartozik”.

Homonnay Gergely
photo_camera Homonnay Gergely Fotó: Dimény András/Képszerkesztőség

Homonnay Gergely író, aktivista 2022. január 1-én halt meg tisztázatlan körülmények között, egy római meleg klub privát fürdőjében találtak rá. Mellette gyanús folyadékot és port találtak, ezeket az olasz rendőrök vizsgálják.

Múlt héten beszéltünk Homonnay ügyvédjével, Marczingós Lászlóval is, aki egy héttel ezelőtt utazott a helyszínre. Azt mondta, az olasz hatóságok az ügyet „nagyon komolyan veszik”, és abban ennek megfelelően komoly vizsgálat indult, ügyészi felügyelet alatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.