Sztojka Attila megüzente, hogy ne keressék

POLITIKA
2022 január 13., 05:54
comments 4

„A kormánybiztos úr kérése, hogy a jövőben őt közvetlen módon ne keressük sem telefonon, sem más formában.”

A Népszava szerint ezt a levelet Csóka János, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom frakcióvezetője küldte körbe az Országos Roma Önkormányzat lungo dromos tagjainak kedden késő este. Bár a levélben nincs nevesítve, egyértelműnek tűnik, hogy Sztojka Attilára, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetőjére utal. A lap azt írja, a képviselők a jövőben Csókán keresztül jelezhetik a kérdéseiket, problémáikat a főigazgató felé.

photo_camera Sztojka Attila a Fidesz-kongresszuson Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Indoklást nem fűzött hozzá, de nem nehéz kitalálni, hogy az elmúlt napok hangfelvételes botránya állhat a háttérben. A Népszava által nyilvánosságra hozott részletek alapján Sztojka a Roma Közéleti Akadémia, illetve az általa vezetett főigazgatóság révén szerződéseket kínált azoknak, akik „ebben a körben benne vannak”, hozzátéve, hogy „még fogok hozni lehetőségeket, ebben ne legyen kétségetek".

„Félre ne értsetek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni” - mondta még, majd mégis azt fejtegette, hogy mindennek fejében politikai és szakmai teljesítményt várnak. Azt már nem fejtette ki, hogy mit ért politikai teljesítmény alatt.

Sztojka ezen a december végi lungo dromos találkozón és egy másik hangfelvételen is kifejtette, hogy mivel a Belügyminisztériumban dolgozik, „mindenkiről mindent tudnak, a legapróbb részletekig”. Mint kiderült, a főigazgató a Jobbikkal és a meleglobbival is riogatott.

A Sztojka-ügy miatt a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki tagjai rendkívüli ülést kezdeményeztek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.