Sztojka Attila megüzente, hogy ne keressék

január 13., csütörtök 5:54
4

„A kormánybiztos úr kérése, hogy a jövőben őt közvetlen módon ne keressük sem telefonon, sem más formában.”

A Népszava szerint ezt a levelet Csóka János, a Fidesszel szövetséges Lungo Drom frakcióvezetője küldte körbe az Országos Roma Önkormányzat lungo dromos tagjainak kedden késő este. Bár a levélben nincs nevesítve, egyértelműnek tűnik, hogy Sztojka Attilára, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság vezetőjére utal. A lap azt írja, a képviselők a jövőben Csókán keresztül jelezhetik a kérdéseiket, problémáikat a főigazgató felé.

Sztojka Attila a Fidesz-kongresszuson Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI/MTVA

Indoklást nem fűzött hozzá, de nem nehéz kitalálni, hogy az elmúlt napok hangfelvételes botránya állhat a háttérben. A Népszava által nyilvánosságra hozott részletek alapján Sztojka a Roma Közéleti Akadémia, illetve az általa vezetett főigazgatóság révén szerződéseket kínált azoknak, akik „ebben a körben benne vannak”, hozzátéve, hogy „még fogok hozni lehetőségeket, ebben ne legyen kétségetek".

„Félre ne értsetek, ez nem megvásárlás, én senkit nem akarok megvásárolni” - mondta még, majd mégis azt fejtegette, hogy mindennek fejében politikai és szakmai teljesítményt várnak. Azt már nem fejtette ki, hogy mit ért politikai teljesítmény alatt.

Sztojka ezen a december végi lungo dromos találkozón és egy másik hangfelvételen is kifejtette, hogy mivel a Belügyminisztériumban dolgozik, „mindenkiről mindent tudnak, a legapróbb részletekig”. Mint kiderült, a főigazgató a Jobbikkal és a meleglobbival is riogatott.

A Sztojka-ügy miatt a Parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának ellenzéki tagjai rendkívüli ülést kezdeményeztek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt