Ennyire lelkesítő Szijjártó Péter-bejelentés évek óta nem volt

január 14., péntek 13:27
8

Márciustól heti két járatot indít a magyar és a moldovai főváros között a Wizz Air – ezt a közösségi oldalán jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető az MTI összefoglalója szerint Szijjártó fontos előrelépésnek nevezte a két ország közötti közvetlen légi közlekedési kapcsolat megteremtését. Rámutatott, hogy a koronavírus-világjárvány komoly kihívások elé állította a gazdaság szinte minden szegmensét, de a turizmus és a légi közlekedés egyértelműen a legnagyobb vesztesek közé tartozott. „Ezért is fontos a légi közlekedés újraépülése, ahogy az is, hogy minél több új járat induljon Magyarországról. Mindezek nagyban hozzájárulnak a gazdaság gyors újraindulásához” – mondta.

A miniszter a Budapest és Chisinau közötti járat elindítását fontos előrelépésnek nevezte, kiemelve, hogy az Európai Unió keleti szomszédsága általában nehezen megközelíthető térségnek számít repülési szempontból.

Ez egy nagy igazság, nekem például ennyire lelkesítő Szijjártó-bejelentéshez évek óta nem volt szerencsém, hosszú ideje nézegetem ugyanis, hogy hogyan lehetne eljutni a legegyszerűbben Moldova fővárosába, ahol 1980 óta nem jártam, és nagyon szeretnék. Eddig két alternatíva volt, személygépkocsi vagy Wizz-járat Bécsből, az egyik hosszú, a másik kicsit macerás, mostantól viszont vágyaimnak áll a zászló, könnyedén kinyílhat előttem a világ e különleges szeglete. Különben is: aki Chisinaut nem látta, az valójában Kelet-Európát sem látta még.

Moldováról egyébként legutóbb ebben a cikkünkben írtunk részletesen, a gázprobléma azóta többé-kevésbé megoldódott.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt