Színvonalasabb oktatással és béremeléssel küzdene az ellenzék a szegénység ellen, de az adópolitikában nem lesz nagy változás

POLITIKA
2022 január 20., 15:01
  • A kapitalizmust nem mindenki utálja egyformán, abban azonban egyetértenek az ellenzéki pártok, hogy béremelésre van szükség a szegénység csökkentése érdekében.
  • Egy csütörtöki kerekasztal-beszélgetés alapján az oktatásban látják a megoldást, beszéltek a felnőttképzés és a tömegközlekedés fejlesztéséről is.
  • Van, aki szívesen megadóztatná a multikat és a gazdagokat, de úgy tűnik, nem lesz nagy pálfordulás az adópolitikában.
  • A túlárazott közbeszerzések helyett mindenki szívesen költene esélyegyenlőségre.

„Az embereket jobban érdekli a külpolitika, mint a szegénység” – viccelődött Kész Zoltán, amikor megnyitotta az Ellenzéki Kerekasztal beszélgetéssorozat csütörtöki felvonását. Tíz-egynéhányan ültek a közönség soraiban, hogy meghallgassák, mit gondolnak az ellenzéki pártok képviselői a szociálpolitikáról. Múlt héten, amikor erkölcsi alapú külpolitikáról beszélgettek, telt ház volt ugyanitt. A sorozatot a Civitas Intézet szervezi.

Nem lehet az embereket utcára tenni

Mivel a teljes ellenzéki programot még nem hozták nyilvánosságra, nem mindig könnyű megítélni, mi számít konkrét ígéretnek, és mi egy-egy párt vagy politikus ötletének.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.