A BKV vizsgálatai szerint emberi mulasztás okozhatta a szombati metróbalesetet

baleset
2022 január 25., 13:20

Január 21-én, szombat éjszaka ütközött össze két szerelvény az M3-mas metróban Kőbánya-Kispest kihúzó vonalán, a metróbaleset körülményeit nemcsak az illetékes hatóságok, hanem a BKV szakemberei is azonnal vizsgálni kezdték.

A BKV elsődleges vizsgálata megállapította, hogy a Kőbánya-Kispest állomás kihúzójában az egyik metrószerelvény tilos jelzésre indult el.

Ráadásul a szerelvényen a vonat indítását, mozgását, sebességét folyamatosan felügyelő rendszer is ki lett kapcsolva (erről korábban Karácsony Gergely is posztolt). A BKV adatai szerint minden egyéb biztonsági rendszer (pl. autóstop) működött.

Ennek alapján nagyon valószínű, hogy emberi mulasztás okozhatta a balesetet. „A vizsgálatok tovább folytatódnak, hiszen teljeskörűen, valamennyi körülményt és adatot figyelembe kell vennünk” - közölte a BKV.

photo_camera Ütközésben megsérült metrószerelvények a 3-as vonal Kőbánya-Kispest "kihúzó" szakaszán 2022. január 22-én Fotó: Mihádák Zoltán/MTI/MTVA

A helyreállítási munkák befejezéséig a Határ út és Kőbánya-Kispest között továbbra is metrópótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt