Kanada is hazaszállítja diplomatái családtagjait Kijevből

január 25., kedd 20:08

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia után kedden Kanada is bejelentette, hogy hazaszállítja Kijevben dolgozó diplomatáinak családtagjait az orosz-ukrán határnál történt orosz csapatösszevonás miatt.

„Úgy döntöttünk, hogy ideiglenesen hazaszállítjuk a nagykövetség kanadai alkalmazottjainak 18 év alatti gyermekeit és a családtagjaikat” - közölte a kanadai külügyminisztérium.

A tárca a jelenlegi orosz „katonai felvonultatással” és az ukrajnai „destabilizálási cselekményekkel” indokolta döntését.

Washington vasárnap jelentette be, hogy visszahívja Kijevben dolgozó egyes diplomatáit és a családtagjaikat, majd Nagy-Britannia hétfőn követte a példáját. Az ukrán hatóságok „korainak” és „túlzónak” nevezték ezeket a döntéseket.

A Kreml kedden bírálta a több ezer amerikai katona készenlétbe helyezését, amellyel szerinte Washington ismét csak „a feszültséget szítja”.

Az orosz hadsereg kedden újabb hadgyakorlatot kezdett Ukrajna közelében és a Krímben, több ezer katona, vadász- és bombázó repülőgépek részvételével. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt