Dózsa László: Olyanok is ellenem fordultak, akikkel együtt harcoltam

Történelem
2022 január 27., 09:21
comments 33

„Ami az '56-os plakát-ügy körül volt, az engem padlóra küldött. Nem is akarok már róla beszélni, de olyanok is ellenem fordultak és elárultak, akikkel együtt harcoltam. Ezt nem lehet feldolgozni, tönkretett az ügy”

- ezt mondta Dózsa László a Blikknek, ami kórházban készült képekkel illusztrált cikket közölt a színészről és annak rejtélyes betegségéről. Hogy pontosan mi kínozza Dózsát, állítólag az orvosok se tudják, de „a szívére húzódott”. A színész heteket töltött kórházban.

photo_camera A Terror Háza Múzeumban Dózsa László mellett foglal helyet Schmidt Mária főigazgató Fotó: 1956-os emlékév/Facebook

„Volt, amikor úgy éreztem, itt a vég, a testem feladja a harcot, halálfélelmem volt. Akkor azt kértem, hogy hívjanak papot, és adja fel az utolsó kenetet, mert nem akarok anélkül meghalni. A pap jött is, de végül az Úr úgy döntött, hogy még nem szólít magához, pedig addigra elfogadtam, hogy ennyi volt számomra az élet” - panaszolta Dózsa, aki úgy véli, testi tüneteit lelki gyötrelmei okozzák.

Megviselte ugyanis mindaz, ami azután következett, hogy kiderült, állításával ellentétben nem ő szerepel az 56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára állami megbízásból készített plakátok egyikén, hanem Pruck Pál. Azt, hogy a képen látható felirat hibás volt, a bíróság is kimondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt