Kislexikon a Völner-iratokhoz: miniszterek, bírók, végrehajtók és a többiek

Titkos találkák milliós kenőpénzekkel a kézben, egyetemi vizsgák, egy bíró kicsinálására szőtt tervek, őrizetbe vett végrehajtók, helyettes államtitkárból lett végrehajtó, ebül szerzett kék villogó és egy siófoki nyaraló okosba. Sokszor szórakoztató, még többször nyomasztó történetek estek ki az 1700 oldalas nyomozati anyagból, amelyet két hete dolgozunk fel folyamatosan.

Nemrég megírtuk, mi az, ami hiányzik ezekből az iratokból, és melyek a legnyugtalanítóbb felmerülő kérdések, illetve videóban is feldolgoztuk a történetet.

Lesznek még további cikkeink, és szorosan követjük a fejleményeket. Ez a lexikon arra szolgál, hogy a nyomozati anyagokban szereplő rengeteg név között segítsen eligazodni. Hangsúlyozzuk, hogy nincs még ítélet, illetve hogy az itt felsorolt emberek nagy részét nem vádolják bűncselekménnyel. A szócikkek alapvetően a 444 birtokába került anyagot rendszerezik.

Schadl emberei

  • R.

Egy nyolc osztályt végzett, szakképesítés nélküli férfi, akit egyszer már felfüggesztett börtönre ítéltek sikkasztásért. Későbbi vallomása szerint 16 éve ismeri Schadlt. Először R. telefonját kezdték el lehallgatni, rajta keresztül jutottak el Schadlhoz. Őrizetbe vették, az ügyészség szerint hivatali vesztegetés és befolyással üzérkedés bűntettével megalapozottan gyanúsítható.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt