Stoltenberg: Moszkva 30 ezer katonát és modern fegyvereket küldött Fehéroroszországba

külföld
2022 február 03., 10:18
comments 17

Oroszország közel 30 ezer katonát és modern fegyvereket küldött Fehéroroszországba az elmúlt napokban, ez Moszkva legnagyobb katonai művelete a szomszédos ország területén a hidegháború vége óta, mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön, a macedón miniszterelnökkel, Dimitar Kovacsevszkivel tartott brüsszeli sajtótájékoztatóján az MTI szerint.

Stoltenberg úgy fogalmazott,„Moszkva egyebek között Szu-35-ös nehézbombázó repülőgépeket, kettős képességű, rövid hatótávolságú Iszkander rakétákat, SZ-400 Triumf légvédelmi rakétákat és különleges alakulatokat (Szpecnaz) is Fehéroroszországba vezényelt, mindezt az orosz éves nukleáris hadgyakorlattal kombinálva”. A főtitkár sajtótájékoztatóján ismételten a feszültség csökkentésére szólította fel Oroszországot.

A Fehér Ház szerdán jelentette be, hogy az Egyesült Államok háromezer katonát telepít Kelet-Európába, miután egyre feszültebb a helyzet az ukrán határ mellett felvonultatott orosz haderő miatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.