Varga Judit azt írta Brüsszelbe, hogy a homoszexualitás népszerűsítése nem általában rossz

eu
2022 február 04., 05:15
comments 21

A feltételességi mechanizmusról szóló levelezés után pár nappal egy újabb érdekes levél került szerkesztőségünkhöz, amelyet szintén a magyar kormány küldött az Európai Bizottságnak.

Ebben Varga Judit igazságügyi miniszter 58 oldalon át érvel, hogy szerinte miért nem köthet bele az Európai Bizottság az úgynevezett gyermekvédelmi törvénybe, amit kezdetben a kormány még pedofil-ellenes törvénynek nevezett.

A törvény nagyon élénk vitát váltott ki a júniusi EU-s csúcstalálkozón is, ahol több európai miniszterelnök is sürgette a Bizottságot, hogy lépjen fel a törvénnyel szemben.

Orbán Viktor azt állította, hogy e törvény miatt nem kap Magyarország pénzt az EU újjáépítési alapjából, bár ezt az elméletét Ursula von der Leyen bizottsági elnök visszautasította.

Ez az a törvény, aminek megerősítésére népszavazást kezdeményezett Orbán Viktor a parlamenti választással egyidőben, alkalmat adva a kormányának, hogy az idei választási kampányt összekösse egy Brüsszel elleni harccal és a Fideszt támogató reklámok közlésével.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.