Varga Judit azt írta Brüsszelbe, hogy a homoszexualitás népszerűsítése nem általában rossz

Lezárt tartalom a Kör tagjainak eu
február 4., 5:15
comments 22

A feltételességi mechanizmusról szóló levelezés után pár nappal egy újabb érdekes levél került szerkesztőségünkhöz, amelyet szintén a magyar kormány küldött az Európai Bizottságnak.

Ebben Varga Judit igazságügyi miniszter 58 oldalon át érvel, hogy szerinte miért nem köthet bele az Európai Bizottság az úgynevezett gyermekvédelmi törvénybe, amit kezdetben a kormány még pedofil-ellenes törvénynek nevezett.

A törvény nagyon élénk vitát váltott ki a júniusi EU-s csúcstalálkozón is, ahol több európai miniszterelnök is sürgette a Bizottságot, hogy lépjen fel a törvénnyel szemben.

Orbán Viktor azt állította, hogy e törvény miatt nem kap Magyarország pénzt az EU újjáépítési alapjából, bár ezt az elméletét Ursula von der Leyen bizottsági elnök visszautasította.

Ez az a törvény, aminek megerősítésére népszavazást kezdeményezett Orbán Viktor a parlamenti választással egyidőben, alkalmat adva a kormányának, hogy az idei választási kampányt összekösse egy Brüsszel elleni harccal és a Fideszt támogató reklámok közlésével.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt