Ravaszul áll ellen Magyarország az EU-s kötelezettségének

eu
2021 december 10., 16:47
comments 3

Péntek délelőtt a magyar Alkotmánybíróság határozatot hozott abban az ügyben, aminek nyomán a magyar kormány akár általános felmentést is szerezhetett volna az EU Bíróságának ítéletei alól. Az alkotmánybírák ezt a felmentést közvetlenül nem adták meg, de azt megengedték, hogy a kormány bizonyos esetekben felmentse önmagát.

Vagyis végső soron megadták a felmentést. Csak erről konkrét állítást nem lehet idézni tőlük. És innentől egy fokkal minden kicsit finomabb, mint Lengyelország esetében.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.