Ez a szerződés provokálta ki Németh Szilárd németellenes kirohanását

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
2021 december 9., csütörtök 5:00
34

Keményen kezdtek az Orbán-kormány tagjai a szerdán beiktatott, új németországi kollégáikkal szemben. Délelőtt jelent meg a Bild című lap oldalán Orbán Viktor publicisztikája, amelyben látszólag Angela Merkelt búcsúztatta, de a szöveg vége arról szól, hogy készen áll a küzdelemre az új német kormánnyal: "Látva az új, baloldali német kormány bevándorláspárti, genderbarát, föderalista, német Európát megcélzó programját (...) Egy dolog biztos, a kétértelműség, a lopakodó politika és a sodródás korszaka Merkellel befejeződött. Új, nyílt sisakos idők jönnek."

Néhány órával később Németh Szilárd honvédelmi államtitkár arról beszélt, hogy "ma ugyanolyan, Magyarország keresztény kultúráját, nemzeti örökségét, a magyarok jövőjét fenyegető erőszakos kihívásokkal kell szembenézni, mint 1944-ben”. A kihívás oka pedig: „az új német koalíciós program aláírói nemcsak saját országukat, hanem egész Európát meg akarják változtatni, meg akarják alapítani az »új birodalmat«, az európai egyesült államokat, elvéve ezzel a nemzetállamok, így Magyarország szuverenitását is”.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt