Budapest rendezi az idei vizes világbajnokságot

sport
2022 február 07., 08:11
comments 16

Fukuoka visszalépése után Budapesten lesz az idei vizes világbajnokság, ezt hétfőn jelentette be a FINA, a vizes sportok nemzetközi szövetsége.

link Forrás

A vizes sportok világbajnokságát eredetileg 2021 nyarán tartották volna, de akkor a 2020-ról 2021-re halasztott olimpia miatt nem rendezték meg. Most január végén még csak arról volt szó, hogy elhalasztották a fukuokai vizes világbajnokságot a koronavírus-járvány miatt, és a szervezők azt tervezik, hogy a vb-t 2023 júliusában tartják meg a japán városban.

Budapesten rendezték a 2017-es vizes vb-t is, amit eredetileg akkor is máshol, a mexikói Guadalajarában rendeztek volna, csak pénzügyi gondok miatt visszaléptek.

A FINA közleménye szerint idén június 18. és július 3. között tartják a vizes vb-t Budapesten, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) Facebook-oldalán azt írta, hamarosan közlik a részleteket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy visszaépítik-e a Batthyány térre a 27 méter magas ugrótornyot, ahogy azt sem tudni, hogy hozzá kell-e nyúlni újra a Duna Arénához.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.