A kopasznak nem osztottak

Tbg
POLITIKA
2022 február 16., 13:21
  • Januárban írtunk arról, hogy honnan lehet tudni, ki mennyit költ a Facebookon, mi számít politikai hirdetésnek, és kik a legnagyobb hirdetők Magyarországon 2019 áprilisa óta.
  • Nemrég bemutattuk azt is, hogy a politikai táborokhoz köthető hirdetők összesen mennyit költöttek a Facebookon, mostanra 4,3 milliárd forint fölött járnak.
  • A múlt héten arról számoltunk be, hogy csak a fideszes blogok és újságok már 1 milliárd forintot hirdettek el a Facebookon.
  • Most az elmúlt teljes hét számait mutatjuk be röviden.

A legújabb fejlemény az, hogy bár most is messze a Fidesz és a holdudvara költött a legtöbbet (közel 100 millió forintot):

link Forrás

a legtöbb pénzzel meghirdetett oldal így is az ellenzéki Márki-Zay Péteré lett.

Viszont az újabban a Megafont is lealázó méretű összegekkel épített Aktuális Médiánál gyakorlatilag elzárták a pénzcsapot, és Filep Dávid másik projektje, az A kopasz oszt sem kapott milliókat.

photo_camera Illusztráció: A kopasz oszt fotója átalakítva

Persze előfordulhat, hogy egy-egy héten inkább más megafonosokat pénzelnek – korábban is volt már ilyen –, de most láthatóan mindenkinek járt pénz, csak a Kopasznak nem:

link Forrás

Az összes eddigi költésről elmondható: a kétharmad, az kértharmad.

link Forrás

A heti bontáson látszik, hogy az ellenzék szépen jön fel:

link Forrás

A kormányoldal sok hónapja először nem tudott több mint kétszer annyit költeni, mint az ellenzék:

link Forrás

Eddig összességében a Megafon és az ahhoz szorosan kapcsolódó Aktuális költötte a legtöbbet, együtt közel 850 millió forintot, így csak a fideszes médiavilág már bőven 1 milliárdot elköltött.

link Forrás

A Megafont egyébként kedden a Partizán alaposan bemutatta:

link Forrás

A múlt héten a legtöbb pénzzel megtolt üzenet az volt, hogy a fideszesek szerint jön nekik Mázki-Zay 1 millió forinttal, mert megtalálták azokat az állításokat, amiket szerinte nem tett. Márki-Zay pedig azt hirdette, hogy jobban van a törött keze, és sokan járnak a fórumjaira.

További adatokért és grafikonokért érdemes megnézni a választási mellékletünket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.