Mészáros Lőrinc öccse 838 milliós közbeszerzést nyert

gazdaság
2022 február 16., 19:35

Az állami Magyar Közút Zrt. 14 részben kiírt közbeszerzésén a Mészáros János tulajdonában lévő Híd-Tám Kft. három részt nyert el, ez összesen nettó 838,1 millió forintnyi megbízást jelent - írja az rtl.hu. Nagyobb megbízásokat nyert még a pályázaton a Colas Zrt. (638,5 millió forint), a Strabag Kft. (569,6 millió forint) és a Swietelsky Magyarország Kft. (550,5 millió forint).

A Mészáros-öcs cége által elnyert egyik munka, a Kerka ártéri híd teljes felújítása nettó 308,7 millió forinttal drágábban talált kivitelezőre, mint amennyire a közbeszerzés kiírásakor meghatározták a lehetséges árat.

A szúrós szemű úriember Mészáros János, Lőrinc testvére.
photo_camera A szúrós szemű úriember a háttérben Mészáros János, Lőrinc testvére.

Mészáros János cégeit már ismerik a Magyar Közútnál: 2017-ben 770 millióért sószórókat vettek tőlük, 2019-ben 567 millióért aszfalttömörítő gépeket. A cégei 2019-ben 7,7 milliárdnyi közbeszerzést nyertek el. 2021-ben az öcs egyenesen Mészáros veje elől happolt el egy 2,569 milliárdos kivitelezést. Mészáros János 2020-ban már több százmilliós osztalékot vett ki a cégeiből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.